origami

Time limit: 0.1s Memory limit: 16MB Input: origami.in Output: origami.out

Costel este pasionat de arta orientală a confecţionării obiectelor de hârtie, origami, dar este abia la început şi trebuie să se familiarizeze cu operaţiile de îndoire corectă a hârtiei. El are la dispoziţie o foaie de hârtie pătrată, ruptă dintr-un caiet de matematică, având dimensiunea de exact NNN \cdot N pătrăţele. Îndoiturile trebuie realizate exact pe o linie orizontală sau verticală.

Sunt permise două tipuri de îndoituri:

  • îndoitura de tipul 11, îndoitură verticală executată la XX pătrăţele faţă de marginea stângă a foii: partea din stânga a foii se pliază către dreapta, de-a lungul liniei verticale aflate la distanţa de XX pătrăţele faţă de marginea stângă
  • îndoitura de tipul 22, îndoitură orizontală executată la XX pătrăţele faţă de marginea superioară a foii: partea de sus a foii se pliază în jos, de-a lungul liniei aflate la distanţa de XX pătrăţele faţă de marginea de sus a hârtiei.

În urma realizării unei succesiuni de îndoituri, din foaia iniţială de hârtie se va obţine un obiect, care va avea o formă dreptunghiulară, cu înălţimea HH, lăţimea MM şi având grosimea egală cu numărul maxim de foi care se suprapun în cadrul obiectului obţinut.

Cerință

Dată fiind o succesiune de îndoituri aplicată unei foi de dimensiune NNN \cdot N, scrieţi un program care să determine înălţimea, lăţimea şi grosimea obiectului obţinut.

Date de intrare

Fişierul de intrare origami.in are următoarea structură :

  • prima linie a fişierului conţine un număr natural NN, reprezentând dimensiunea iniţială a hârtiei
  • a doua linie conţine un număr natural KK, reprezentând numărul îndoiturilor
  • pe următoarele KK linii se găsesc perechi de numere naturale nenule, ABA B, separate printr-un spaţiu, reprezentând tipul îndoiturii (AA este 11 dacă se realizează o îndoitură verticală sau AA este 22 dacă se realizează o îndoitură orizontală), respectiv la ce distanţă se realizează îndoitura

Date de ieșire

Fişierul de ieşire origami.out va conţine, pe o singură linie, trei numere naturale nenule H,L,GH, L, G, separate prin câte un spaţiu, reprezentând înălţimea, lăţimea şi respectiv grosimea obiectului obţinut.

Restricții și precizări

  • 2N1702 \leq N \leq 170
  • 1K2N21 \leq K \leq 2N - 2
  • A=1A = 1 sau A=2A = 2
  • 1B<1 \leq B < înălţimea sau lăţimea hârtiei la momentul respectiv (funcţie de tipul îndoiturii)

Exemplu

origami.in

4
3
1 3
2 3
1 1

origami.out

3 2 6

Explicație

Hârtia are 44 unităţi înălţime şi 44 unităţi lăţime.Prima îndoitură se realizează de la stânga la dreapta, de-a lungul celei de-a treia linii verticale faţă de marginea stângă a foii. Se obţine o foaie de înălţime 44, lăţime 33 şi grosime 22. A doua îndoitură se realizează îndoind partea superioară a foii, în jos, de-a lungul celei de-a treia linii orizontale faţă se marginea de sus a foii. Se obţine un obiect de înălţime 33, lăţime 33 şi grosime 44. După a treia îndoitură se obţine obiectul final, având înălţimea 33, lăţimea 22 şi grosimea 66.

Log in or sign up to be able to send submissions!