Bolovani și pitricele, să spargă blatul cu ele.
Cei doi prieteni, Țip și Adar se joacă, folosind niște pietre speciale, în felul următor: Țip deține pitricele, fiecare având câte o greutate și o rezistență și le așează în ordine una peste alta, formând un turn vertical. Peste o pitricică având rezistența se pot așeza alte pitricele doar dacă suma greutăților acestora este strict mai mică decât ; în caz contrar, pitricica se va sparge. Dacă la un moment dat ar exista mai multe pitricele care s-ar putea sparge atunci toate se vor sparge în același timp.
Cerință
Se dau triplete de forma , cu următoarea semnificație: o pitricică având greutatea și rezistența se adaugă în turnul deja existent, garantându-se că nu se va sparge nicio piatră din cele puse anterior. Adar trebuie să-i spună lui Țip care este greutatea minimă pe care ar trebui să o aibă o nouă pitricică astfel încât, dacă aceasta ar fi pusă în vârful turnului, ea ar sparge cel puțin pitricele.
Date de intrare
Fișierul pitricele.in
va conține pe prima linie un număr natural . Pe următoarele linii vor fi codificate cele triplete . Astfel tripletul va fi codificat pe linia ca unde cu s-a notat răspunsul lui Adar pentru Țip după ce acesta a așezat a -a pitricică.
Date de ieșire
Fișierul pitricele.out
va avea linii, conținând, răspunsurile lui Adar, în ordine cronologică, câte unul pe o linie.
Restricții și precizări
Exemplu
pitricele.in
3
3 4 1
6 12 5
3 5 3
pitricele.out
4
2
1
Explicație
Tripletele originale sunt: