sakura

Time limit: 0.15s Memory limit: 64MB Input: sakura.in Output: sakura.out

Tassadar, primarul orașului Araoșimit, a plantat pe bulevarde cireși japonezi. Cu trecerea timpului, aceștia au crescut mari și frumoși, numai că... acum sunt prea mari și ramurile lor îngreunează traficul. Din acest motiv, primarul a hotărât că ar fi cazul să taie câteva ramuri, dar să păstreze frumusețea copacilor.

Cerinţă

Se dau TT perechi de arbori (A,B)(A, B) cu rădăcini fixate și se cere să spuneți numărul minim de operații care trebuie efectuate asupra arborelui AA astfel încât acesta să devină izomorf cu arborele BB, sau să menționați dacă acest lucru nu este posibil. O operație constă în ștergerea unei frunze din arborele AA.

Date de intrare

Fişierul de intrare sakura.in conţine pe prima linie un singur număr natural TT, reprezentând numărul de perechi de arbori. În continuare vor fi descrise cele TT perechi. Pe prima linie din descrierea fiecărei perechi se află numărul NN, reprezentând numărul de noduri din primul arbore (asupra căruia se vor efectua operațiile). Pe următoarele N1N - 1 linii se vor afla câte două numere xx și yy, cu semnificația că există muchie între nodurile cu indicii xx și yy. Pe următoarea linie se află un număr MM, reprezentând numărul de noduri din al doilea arbore. Pe următoarele M1M - 1 linii se vor afla câte două numere xx și yy, cu semnificația că există muchie între nodurile cu indicii xx și yy.

Date de ieșire

În fişierul de ieşire sakura.out se vor afișa TT linii. Pe fiecare linie veți scrie câte un singur număr natural, reprezentând răspunsul pentru fiecare pereche de arbori, în ordinea dată în fișierul de intrare. Dacă, pentru o pereche, este posibil să se obțină al doilea arbore din primul, veți afișa numărul minim de operații. Altfel, veți afișa -1.

Restricții și precizări

  • 1T10 1 \leq T \leq 10;
  • 1N,M500 1 \leq N, M \leq 500;
  • Pentru 2020% din teste N,M13N, M \leq 13;
  • Pentru 6060% din teste N,M100N, M \leq 100;
  • Nodurile arborilor sunt numerotate de la 00;
  • Toți arborii au ca rădăcină nodul cu indicele 00;
  • După eliminarea unei frunze, este posibil ca tatăl frunzei respective să devină și el frunză și să poată fi șters;
  • Doi arbori se consideră izomorfi dacă au aceeași rădăcină și există o posibilitate de reetichetare a nodurilor primului arbore astfel încât cei doi arbori să fie identici.

Exemplu

sakura.in

2
4
0 1
0 2
3 1
2
0 1
1
2
0 1

sakura.out

2
-1

Explicație

Pentru prima pereche, putem șterge, în această ordine, nodurile 33 și 11. Cei doi arbori rămași sunt izomorfi, deoarece au aceeași rădăcină (0)(0), și putem reeticheta nodul 22 din primul arbore cu 11. Astfel, vor deveni identici. Pentru a doua pereche, nu există soluție.

Log in or sign up to be able to send submissions!