Părinţii lui Gigel i-au făcut cadou de ziua lui un mobil mai ciudat. Fericit, Gigel vrea să nu întârzie mâine la prima oră de la şcoală ca să le arate cât mai repede mobilul colegilor. El are însă probleme cu trezitul de dimineaţă. Din fericire, mobilul are şi alarmă. Pentru a seta momentul de timp la care se declanşează alarma, datele trebuie introdus în formatul "ora şi minutul" (exact cifre). Primele cifre reprezintă ora, iar ultimele două cifre exprimă minutele. Gigel a observat că dacă introduce ora , pe ecran este afişată ora , adică restul împărţirii la . În mod asemănător, dacă tastează minutul pe ecran, se va afişa minutul (restul împărţirii la ). Dacă Gigel vrea să se trezească la (ora şi de minute), el poate tasta sau .
Dispunerea celor taste corespunzătoare cifrelor este una specială, în sensul că pe mobil există şi multe alte taste, iar cifrele au o dispunere aleatoare. De exemplu, dacă tastele mobilului lui Gigel sunt dispuse pe linii şi coloane, numerotate de la la şi respectiv de la la , atunci el ar putea avea dispuse tastele numerice ca în figura alăturată
Pentru a seta alarma, Gigel vrea să consume cât mai puţine calorii. Numărul de calorii consumate ca să deplaseze degetul de la tasta , situată pe linia şi coloana , la tasta , situată pe linia şi coloana , se calculează dupa formula:
Dacă tastele sunt dispuse ca în figura de mai sus şi considerând că tasta se afla pe linia şi coloana , pentru a tasta , Gigel consuma calorii, astfel:
Cerinţă
Fiind date coordonatele tastelor corespunzătoare cifrelor de la la şi momentul de timp la care vrea să se trezească Gigel, scrieţi un program care determină cele cifre care trebuie tastate, astfel încât numărul de calorii consumate să fie minim. Dacă există mai multe soluţii, atunci se va afişa cea pentru care numărul tastat este minim.
Date de intrare
Primele linii din fişierul de intrare alarma.in
conţin perechi de numere naturale nenule, , separate printr-un spaţiu, reprezentând coordonatele tastei numerice corespunzătoare cifrei , în ordinea crescătoare a valorilor cifrelor de pe taste. Pe a unsprezecea linie se află cifre care reprezintă momentul de timp la care Gigel doreşte să se trezească, în formatul .
Date de ieşire
În fişierul de ieşire alarma.out
se afişează pe prima linie un număr natural reprezentând numărul minim de calorii consumat, iar pe cea de-a doua linie, cele patru cifre pe care le tastează pentru setarea alarmei.
Restricţii şi precizări
- Coordonatele şi ale unei taste reprezintă linia şi respectiv coloana unde este situată tasta numerică
- pentru orice valoare a lui de la la .
- Pentru determinarea corectă a numărului minim de calorii consumat se acordă din punctaj, iar pentru determinarea corectă a celor cifre tastate se acordă din punctaj
Exemplu
alarma.in
1 2
71 1
18 25
12 2
82 73
3 1
52 3
3 35
2 54
1 93
0124
alarma.out
179
9784
Explicatie