Mama mea este profesoară de informatică, dar îi place foarte mult să gătească. Recent am descoperit caietul ei de reţete, care arată foarte neobişnuit. Fiecare reţetă este scrisă pe un singur rând pe care sunt precizate produsele folosite, cantităţile, precum şi ordinea în care se execută operaţiile. De exemplu:
(unt 50 zahar 250 ou 4)5
ceea ce înseamnă că se amestecă grame unt cu grame zahăr şi cu ouă timp de minute. Pentru fiecare produs mama foloseşte întotdeauna aceeaşi unitate de măsură, aşa că unităţile de măsură nu mai sunt precizate. Numele produsului este scris întotdeauna cu litere mici, iar produsele şi cantităţile sunt separate prin spaţii (unul sau mai multe). Produsele care se amestecă împreună sunt încadrate între paranteze rotunde; după paranteza rotundă închisă este specificat timpul de preparare.
Evident, mama are şi reţeţe mai complicate:
(((zahar 100 ou 3)5 unt 100 nuca 200)4 (lapte 200 cacao 50 zahar 100) 3)20
Să traducem această reţetă: se amestecă grame zahăr cu ouă timp de cinci minute; apoi se adaugă grame unt şi grame nucă, amestecând totul încă minute. Se amestecă ml lapte cu grame de cacao şi grame zahăr timp de minute, apoi se toarnă peste compoziţia precedentă şi se amestecă totul timp de minute.
Observaţi că înainte sau după parantezele rotunde pot să apară sau nu spaţii.
Cerinţă
Dată fiind o reţetă să se determine timpul total de preparare, precum şi cantităţile necesare din fiecare produs.
Date de intrare
Fişierul de intrare reteta.in
conţine pe prima linie un şir de caractere care reprezintă o reţetă.
Date de ieșire
Fişierul de ieşire reteta.out
va conţine pe prima linie timpul total necesar pentru prepararea reţetei. Pe următoarele linii sunt scrise ingredientele în ordine lexicografică (ordinea din dicţionar), câte un ingredient pe o linie. Pentru fiecare ingredient este specificat numele urmat de un spaţiu apoi de cantitatea totală necesară.
Restricții și precizări
- Lungimea unei reţete
- Numărul de ingrediente
- Numele unui ingredient este scris cu maxim 20 litere mici ale alfabetului englez.
- Timpii de preparare sunt numere naturale
- Cantităţile specificate în reţete sunt numere naturale
- Pentru determinarea corectă a timpului total se acordă din punctajul pe test; pentru determinarea corectă a timpului total şi afişarea corectă a ingredientelor (ordonate lexicografic) se acordă integral punctajul pe test
Exemplu
reteta.in
(((zahar 100 ou 3)5 unt 100 nuca 200)4 (lapte 200 cacao 50 zahar 100) 3)20
reteta.out
32
cacao 50
lapte 200
nuca 200
ou 3
unt 100
zahar 200