Definim o putere a lui un număr de forma , ( număr natural strict pozitiv), o putere a lui un număr de forma (k număr natural strict pozitiv), iar o putere a lui un număr de forma ( număr natural strict pozitiv).
Se dă un șir de numere naturale. Plecând de la acest șir, formăm un nou șir prin eliminarea tuturor numerele care nu sunt puteri ale lui și nici puteri ale lui . Ordinea relativă între numerele care nu sunt eliminate se păstrează.
Cerințe
- Să se determine câte numere conține șirul nou format.
- Să se determine de asemenea numărul de secvențe având lungimea egală cu o putere a lui existente în șirul nou format în care numărul de puteri ale lui este egal cu numărul de puteri ale lui . O secvență este formată din elemente aflate pe poziții consecutive în acest șir nou format, iar lungimea unei secvențe este egală cu numărul de elemente pe care aceasta îl conține.
Date de intrare
Pe prima linie in fișierul 235.in
se afla un număr natural . Pe fiecare dintre următoarele linii câte un număr natural mai mare decât reprezentând numerele șirului inițial.
Date de ieșire
Pe prima linie a fișierului 235.out
se va afla o valoare naturală care va reprezenta numărul de elemente rămase în șir după eliminare. Pe a doua linie se va afla o valoare naturală reprezentând numărul de secvențe din șirul nou format care au proprietățile cerute.
Restricții și precizări
- ;
- Numerele din șirul inițial sunt numere naturale din intervalul [].
- Se garantează că ; pentru fiecare set de date de intrare.
- Pentru determinarea corectă a valorii numărului se acordă % din punctaj iar pentru determinarea corectă a ambelor valori ( şi ) se acordă % din punctaj.
Exemplu
235.in
8
625
125
5
9
15
81
100
125
235.out
6
4
Explicație
Șirul rămas după eliminarea numerelor care nu sunt puteri ale lui sau ale lui are elemente: .
În acest șir sunt:
- două secvențe formate din două valori care conțin un număr egal de puteri ale lui și ale lui : și ;
- două secvențe de patru numere care conțin un număr egal de puteri ale lui și ale lui : și