La etapa finală a Concursului pe Echipe al Micilor Artişti, pe primul loc s-au clasat două echipe şi , cu acelaşi punctaj. Comisia de Evaluare, pentru a le departaja, a introdus o nouă probă de baraj care vizează atât talentul copiilor, cât şi isteţimea lor.
Astfel, echipa trebuie să realizeze un colaj alb-negru având la dispoziţie o planşă dreptunghiulară de culoare albă şi n dreptunghiuri de culoare neagră. Membrii acestei echipe vor trebui să lipească pe planşă toate dreptunghiurile, cu laturile paralele cu laturile planşei. Pot exista şi dreptunghiuri lipite în interiorul altui dreptunghi, sau dreptunghiuri care se intersectează, sau dreptunghiuri cu laturi pe laturile planşei, precum şi suprafeţe din planşă neacoperite cu dreptunghiuri.
După ce aşează toate dreptunghiurile, membrii echipei trebuie să comunice echipei numărul de dreptunghiuri negre primite, lungimea m a laturii orizontale a planşei, lungimea a laturii verticale a planşei, şi coordonatele vârfurilor din stânga-jos şi dreapta-sus ale fiecărui dreptunghi de pe planşă (coordonate referitoare la reperul cartezian cu originea în colţul din stânga-jos a planşei şi cu axa de coordonate , respectiv , pe dreapta suport a laturii orizontale, respectiv a laturii verticale a planşei).
Pentru a câştiga concursul, echipa trebuie să ghicească numărul zonelor continue maximale de culoare albă, conţinute de colajul realizat de echipa . O zonă albă este considerată continuă dacă oricare ar fi două puncte din zona respectivă, se poate uni punctul de punctul printr-o linie dreaptă sau frântă care să nu intersecteze interiorul nici unui dreptunghi negru. O zonă albă continuă este considerată maximală dacă nu există o altă zonă albă continuă de arie mai mare care să includă zona respectivă.
Cerinţă
Scrieţi un program care să citească numărul n al dreptunghiurilor negre primite de echipa , lungimile şi ale laturilor planşei, coordonatele vârfurilor din stânga-jos şi dreapta-sus ale fiecărui dreptunghi negru primit, şi care să determine numărul zonelor continue maximale de culoare albă existente în colajul realizat de echipa .
Date de intrare
Fişierul de intrare colaj.in
conţine:
- pe prima linie, o valoare naturală , reprezentând numărul de dreptunghiuri negre date echipei
- pe a doua linie, numere naturale, separate prin spaţiu, reprezentând lungimile laturilor planşei
- următoarele linii conţin câte patru numere naturale, separate prin câte un spaţiu, care reprezintă coordonatele şi ale vârfurilor din stânga-jos şi dreapta-sus ale primului dreptunghi,..., coordonatele şi ale vârfurilor din stânga-jos şi dreapta-sus ale celui de-al -lea dreptunghi.
Date de ieșire
Fişierul de ieşire colaj.out
va conţine o singură linie pe care se va scrie un singur număr natural reprezentând numărul zonelor continue maximale de culoare albă, conţinute de colaj.
Restricții și precizări
- Toate coordonatele vârfurilor dreptunghiurilor şi lungimile laturilor planşei sunt numere naturale,
- Dacă şi sunt coordonatele a două vârfuri din două dreptunghiuri distincte, atunci: şi .
- În din teste:
- în din teste:
- în din teste:
Exemplu
colaj.in
7
17 16
1 1 10 5
2 6 8 8
0 9 17 15
3 2 4 11
5 3 6 12
7 4 12 13
14 10 16 14
colaj.out
6
Explicație
Sunt dreptunghiuri negre.
Colajul realizat de echipa este cel din desenul alăturat. Se observă zone continue maximale de culoare albă conţinute de colaj (cele numerotate în figura alăturată).