Dir

Time limit: 0.5s Memory limit: 64MB Input: dir.in Output: dir.out

Costel trebuie să realizeze, împreună cu echipa sa, o aplicaţie software pentru gestiunea fişierelor de pe hard-disc, sarcina sa fiind aceea de a scrie un modul pentru determinarea căilor tuturor fişierelor de date aflate în structura arborescentă a folderelor de pe disc. Membrii echipei au stabilit o codificare proprie pentru memorarea structurii fişierelor de pe disc, utilizând un şir de caractere. Specificaţiile tehnice sunt următoarele:

  • folderul este un fişier de tip special, care poate conţine fişiere şi/sau foldere (acestea fiind considerate subfoldere ale folderului respectiv);
  • numele folderelor încep cu o literă, au maxim 30 de caractere şi sunt scrise cu majuscule;
  • numele fişierelor de date încep cu o literă, au maxim 30 de caractere şi sunt scrise cu minuscule;
  • caracterele utilizate pentru numele fişierelor şi folderelor sunt literele alfabetului englez şi cifrele arabe;
  • reprezentarea structurii fişierelor sub forma unui şir de caractere se realizează după următoarea regulă: NUME_FOLDER(lista_de_foldere_si_fisiere) unde lista_de_foldere_si_fisiere, posibil vidă, conţine fişierele şi/sau subfolderele folderului NUME_FOLDER, separate prin virgulă. Subfolderele se reprezintă respectând aceeaşi regulă.

De exemplu, structura de fişiere şi foldere din figura de mai jos

se reprezintă prin şirul de caractere: FOLDER1(FOLDER2(),FOLDER3(FOLDER4(poveste,basm),basm))

Cerinţă

Scrieţi un program care, cunoscând şirul de caractere ce codifică o structură de fişiere de pe disc, determină calea pentru fiecare fişier de date din structură. Prin cale a unui fişier se înţelege o succesiune de foldere, fiecare folder fiind urmat de caracterul \(backslash), începând de la folderul aflat pe cel mai înalt nivel al structurii (primul specificat în şirul ce codifică structura de fişiere), până la subfolderul în care se află fişierul de date respectiv şi terminată cu numele fişierului. Căile determinate vor fi afişate în ordine lexicografică.

Date de intrare

Fişierul de intrare dir.in conţine pe prima linie şirul de caractere ce codifică structura de fişiere de pe disc.

Date de ieșire

Fişierul de ieşire dir.out va conţine pe prima linie un număr natural NN reprezentând numărul de fişiere de date găsite. Pe următoarele NN linii se vor scrie, în ordine lexicografică, căile ce permit identificarea fişierelor găsite, în formatul: F1\F2\...\Fn\fisier, câte o cale pe o linie.

Restricții și precizări

  • Şirul de caractere ce codifică structura de fişiere este nevid şi conţine maxim 1 6001 \ 600 de caractere.
  • Structura de foldere conţine cel puţin un folder şi cel puţin un fişier.
  • Numărul de fişiere de date este cel mult 100100.
  • Lungimea căii unui fişier este de cel mult 255255 caractere.
  • Şirul x1x2xnx_1x_2…x_n este mai mic lexicografic decât şirul y1y2ymy_1y_2…y_m, dacă există kk astfel încât x1=y1,x2=y2,,xk1=yk1x_1=y_1,x_2=y_2,…,x_{k-1}=y_{k-1} şi (xk<ykx_k<y_k sau k=n+1k=n+1).

Punctaj

Pentru determinarea corectă a numărului de fişiere de date se acordă 30%30\% din punctaj. Dacă numărul de fişiere de date a fost determinat corect şi căile sunt corect afişate în ordine lexicografică se acordă punctajul integral.

Exemplu

dir.in

FOLDER1(FOLDER2(),FOLDER3(FOLDER4(poveste,basm),basm))

dir.out

3
FOLDER1\FOLDER3\FOLDER4\basm
FOLDER1\FOLDER3\FOLDER4\poveste
FOLDER1\FOLDER3\basm

Log in or sign up to be able to send submissions!