Gigel a primit spre păstrare un set de cutii de greutăți nu neapărat distincte. El a cântărit cutiile și pentru fiecare greutate distinctă a notat pe o foaie, în ordine crescătoare a greutăților, numărul de cutii cu greutatea respectivă.
Deoarece fratele său mai mic avea prostul obicei să se joace cu numerele scrise de el pe foaie, Gigel s-a gândit să calculeze un „număr de control” după următorul algoritm: începând de la primul număr a grupat numerele de apariții ale greutăților câte trei (dacă îi rămân numere negrupate la sfârșit, le ignoră). Dacă într-un grup sunt numai numere pare sau numai impare notează grupul cu cifra , altfel îl notează cu cifra . Din șirul astfel obținut, se formează un număr care are ca valoare cifra zecilor egală cu numărul de valori și cifra unităților egală cu numărul de valori , obținându-se astfel „numărul de control”.
Cerință
Citind greutățile cutiilor, să se determine „numărul de control” și să se verifice dacă este număr prim.
Date de intrare
De pe prima linie a fișierului de intrare control.in
se citește numărul . Pe fiecare dintre următoarele linii se găsește câte un număr natural reprezentând greutățile celor n cutii.
Date de ieșire
În fișierul de ieșire control.out
se va scrie pe prima linie „numărul de control”, urmat, pe linia a doua, de valoarea sau . Pe linia a doua se va afișa dacă numărul este prim, respectiv în caz contrar.
Restricții și precizări
- ;
- Fiecare greutate este un număr natural, mai mic sau egal cu
Exemplu
control.in
21
1
3
2
6
2
6
2
8
9
8
8
9
10
8
11
18
11
12
14
15
17
control.out
31
1
Explicație
După ordonare se obține șirul: ;
Se obține apoi: ;
După care grupându-le câte de la stânga spre dreapta se va obține: ;
Din valorile ; se obține numărul de control , care este număr prim.