cristal

Time limit: 0.03s Memory limit: 2MB Input: cristal.in Output: cristal.out

Ilinca a primit cadou de la tatăl ei, profesor de fizică, un cristal. Cristalul este format din mai mulţi ioni uniţi prin legături cristaline. Un ion face parte din cristal dacă există o legătură cristalină între acesta şi cel puţin un ion care aparţine deja cristalului. Ilinca a identificat în laborator ionii şi legăturile dintre aceştia. Un ion poate fi eliminat din cristal prin bombardarea acestuia cu un flux de neutroni, prin eliminarea unui ion cristalul se poate sparge. Ilinca ar dori să afle care este ionul care ar putea fi eliminat astfel încât cristalul să nu se spargă. Dacă sunt mai mulţi ioni care îndeplinesc această condiţie, Ilinca doreşte să îi identifice pe toţi.

Cerinţă

Cunoscând NN numărul de ioni (aceştia sunt numerotaţi cu numere naturale de la 11 la NN), MM numărul legăturilor cristaline dintre ioni, precum şi perechile de ioni între care au fost stabilite legături cristaline, să se scrie un program care determină numerele de ordine ale ionilor care pot fi eliminaţi astfel încât cristalul să nu se spargă.

Date de intrare

Fişierul de intrare cristal.in conţine pe prima linie două numere naturale N  MN \; M, separate printr-un spaţiu, reprezentând numărul de ioni respectiv numărul de legături cristaline. Următoarele MM linii conţin, separate printr-un spaţiu, două numere naturale x  yx \; y, reprezentând numerele de ordine ale ionilor între care există o legătură cristalină.

Date de ieşire

Fişierul de ieşire cristal.out conţine pe prima linie un şir de numere naturale, separate printr-un spaţiu, ordonate crescător, reprezentând numerele de ordine ale ionilor care pot fi eliminaţi astfel încât cristalul să nu se spargă.

Restricţii şi precizări

  • 0<N500 < N \leq 50
  • 0M1200 \leq M \leq 120
  • Există cel mult o legătură cristalină între doi ioni
  • Ilinca poate elimina doar un singur ion.

Exemplu

cristal.in

5 4
1 2
1 3
1 4
1 5

cristal.out

2 3 4 5

Log in or sign up to be able to send submissions!