Domnul Z, profesorul de limba română de la clasa a IX-a, a stabilit cu cei elevi ai săi temele individuale de documentare şi cercetare, care au fost numerotate cu numere de la la . După realizarea temelor, acestea vor fi grupate în una sau mai multe reviste care vor participa la concursul revistelor şcolare. Regulamentul concursului prevede ca revista să fie compusă din teme care au elemente comune sau care se „potrivesc”; dacă tema are elemente comune cu tema , iar tema are elemente comune cu tema , atunci tema se „potriveşte” cu tema , astfel cele trei teme pot face parte din aceeaşi revistă.
Cerinţă
Cunoscând numărul de elevi (implicit numărul de teme), numărul de perechi de teme care au elemente comune şi temele care au elemente comune, să se determine numărul minim de reviste care vor participa la concurs.
Date de intrare
Fişierul de intrare teme.in
conţine pe prima linie numerele naturale şi separate prin câte un spaţiu. Iar pe următoarele linii, câte două numere naturale şi cu semnificaţia „tema are elemente comune cu tema ”.
Date de ieşire
Fişierul de ieşire teme.out
va conţine pe prima linie un număr natural, reprezentând numărul minim de reviste care se vor realiza.
Restricţii şi precizări
- Numerele , , şi sunt numere naturale.
Exemplu
teme.in
6 4
1 2
2 3
4 5
4 6
teme.out
2
Explicație
Temele şi au elemente comune, la fel şi temele , atunci şi se potrivesc, astfel temele , , vor face parte din aceeaşi revistă.
Temele şi au elemente comune, la fel şi temele , atunci şi se potrivesc, astfel temele , , vor face parte din aceeaşi revistă.
Numărul minim de reviste va fi .