Ion Piețaru’ are o pasiune imensă pentru cai. În fiecare zi, iese cu ei la plimbare și seara îi aduce înapoi la grajduri. Problema lui cea mai mare însă, este cum să facă acest lucru.
Ion obișnuiește să îi poziționeze mereu într-o linie dreaptă pe toți, iar pentru că își iubește caii și nu vrea să îi obosească, vine cu o modalitate de a îi așeza astfel încât să nu implice prea multă mutare din partea lor. Astfel, Ion pune primii cai în grajdul , următorii cai în grajdul și așa mai departe. Pe langă asta, el își dorește ca niciun grajd să nu ramână liber din toate cele și niciun cal să nu doarmă afară.
Caii lui Ion Piețaru’ sunt de culori, albi si albaștri. Caii de culori diferite nu se înteleg deloc, așa că un grajd cu cai albaștri și cai albi va duce la o tristețe de . Tristețea totală a unei așezări în grajduri va fi suma tristeților pentru toate cele grajduri. Ion se bazează pe tine să îl ajuți cu așezarea cailor.
Cerință
Cunoscând si , tu trebuie să găsești modalitatea optimă de a pune cei cai în cele grajduri astfel încât tristețea totală să fie minimă.
Date de intrare
Pe prima linie a fișierului de intrare despotcovit.in
se găsesc două numere întregi, și .
Pe următoarele linii, se găseste câte un număr sau care reprezintă culoarea calului ( pentru albastru, pentru alb).
Date de ieșire
Pe prima linie a fișierului de ieșire despotcovit.out
se va găsi un singur număr întreg, reprezentând valoarea minimă posibilă a tristeții totale.
Restricții și precizări
- ;
- ;
- Pentru teste în valoare de de puncte, .
Exemplu
despotcovit.in
6 3
1
1
0
1
0
1
despotcovit.out
2
Explicație
Plasăm primii cai in grajdul (tristețe ), următorii in grajdul (tristețe ), iar ultimul cal în grajdul (tristețe ).