pitici (numerotaţi de la la ) au căzut într-o groapă adâncă de cm. Fiecare pitic îşi cunoaşte înălţimea umerilor (adică distanţa de la pământ la umerii săi), precum şi lungimea braţelor. Prin urmare, dacă piticul are înălţimea umerilor cm şi lungimea braţelor cm, atunci când el va sta în picioare cu braţele în sus va atinge înălţimea cm.
Piticii se pot urca unii pe umerii celorlalţi formând astfel un singur turn. Dacă piticul stă cu mânile întinse şi este urcat pe umerii piticului , care stă pe umerii lui , care stă pe umerii lui atunci el va atinge înălţimea .
Dacă un pitic atinge marginea gropii (adică ), el poate ieşi din groapă.
Cerinţă
Să se determine numărul maxim de pitici care pot ieşi din groapă.
Date de intrare
Fişierul de intrare pitici.in
conţine pe prima linie numărul natural reprezentând numărul de pitici. Pe următoarele linii sunt descrişi piticii. Mai exact, pe linia i+1 se află două numere naturale separate prin spaţiu şi reprezentând înălţimea umerilor şi respectiv lungimea braţelor piticului . Pe ultima linie este scris un număr natural reprezentând adâncimea gropii.
Date de ieșire
Fişierul de ieşire pitici.out
va conţine o singură linie pe care va fi scris numărul natural reprezentând numărul maxim de pitici care pot ieşi din groapă.
Restricții și precizări
- ;
- ;
- ;
- Piticii care ies nu mai intră înapoi.
- Pentru din teste ; .
Exemplu
pitici.in
7
2 4
3 2
4 1
7 5
2 1
6 4
6 1
30
pitici.out
3
Explicație
De exemplu, pot ieşi piticii