Andreea şi Ioana au ajuns în judeţul Tinichea şi doresc să viziteze cât mai multe obiective turistice. Judeţul Tinichea este format din oraşe, între unele dintre aceste oraşe existând şosele bidirecţionale. Mai exact, orice şosea leagă direct două oraşe, iar şoselele sunt dispuse astfel încât între oricare două oraşe din judeţ să existe un drum unic. Un drum este o succesiune de oraşe astfel încât între oricare două oraşe consecutive pe drum există o şosea ce le leagă. Oraşele sunt numerotate de la la şi pentru fiecare oraş se cunoaşte , numărul de obiective turistice din oraşul .
Fiindcă s-au certat puţin în ultima vreme, cele două fete vor să aleagă fiecare câte un drum astfel încât numărul de obiective pe care le vizitează Andreea adunat cu numărul de obiective pe care le vizitează Ioana să fie maxim. Condiţiile pe care le pun fetele sunt ca drumurile lor să nu aibă niciun oraş în comun, iar orice oraş să fie vizitat cel mult o singură dată.
Cerinţă
Determinaţi pentru cele două fete care este numărul total maxim de obiective pe care le pot vizita, respectând condiţiile din enunţ.
Date de intrare
Fişierul de intrare turism.in
va conţine seturi de date de intrare. Prima linie a unui set de date de intrare va conţine numărul natural , reprezentând numărul de oraşe. Pe următoarea linie a setului de date se vor afla numere naturale , reprezentând, în ordine, numărul de obiective turistice din fiecare oraş. Urmează linii pe care se află câte două numere naturale distincte cu semnificaţia că există o şosea între oraşele şi . Valorile de pe aceeaşi linie sunt separate prin spaţiu.
Date de ieșire
Fişierul de ieşire turism.out
va conţine linii, pe linia aflându-se răspunsul pentru al -lea set de date de intrare.
Restricții și precizări
- Pentru din teste
- Pentru din teste
- Toate numerele din fişierul de intrare sunt numere naturale.
Exemplu
turism.in
2
1 1
1 2
...
3
1 2 3
1 2
1 3
turism.out
2
...
6
Explicație
Fişierul de intrare trebuie să conţină teste, în exemplu sunt prezentate doar primul şi ultimul dintre cele .
Pentru primul test există oraşe, în fiecare oraş fiind câte un obiectiv turistic. Există o singură şosea (de la la ). Soluţia optimă este (fiecare fată vizitează câte un oraş).
Pentru ultimul test există oraşe, având , respectiv obiective turistice) şi şosele (între şi , respectiv între şi ). Soluţia optimă este .
Punctele de suspensie ...
indică faptul că lipsesc cele teste.