Pe perioada vacanţei, Bogdan s-a angajat vânzător la o cofetărie. Aici bomboanele sunt păstrate în borcane, numerotate de la la . Din când în când, de plictiseală, Bogdan alege două borcane, ia câte o bomboană din fiecare borcan ales şi apoi pune cele două bomboane într-un al treilea borcan.
În aşteptarea clienţilor, Bogdan studiază următoarea problemă: este posibil ca prin astfel de mutări să adune toate bomboanele într-un singur borcan?
Cerinţă
Dat fiind numărul de borcane şi numărul de bomboane din fiecare borcan, scrieţi un program care să determine o succesiune de mutări de tipul celei descrise în enunţ prin care toate bomboanele să fie adunate într-un singur borcan.
Date de intrare
Fişierul de intrare borcane.in
conţine pe prima linie numărul natural , reprezentând numărul de borcane. Pe cea de a doua linie sunt scrise numere naturale , separate prin câte un spaţiu, reprezentând, în ordine, numărul de bomboane din fiecare borcan.
Date de ieșire
Fişierul de ieşire borcane.out
va conţine în ordine mutările executate, câte o mutare pe o linie. O mutare este descrisă prin numere naturale separate prin câte un spaţiu a b c
cu semnificaţia: "se ia câte o bomboană din borcanele şi şi se plasează cele două bomboane în borcanul ".
Restricții și precizări
- Iniţial există cel puţin două borcane care conţin bomboane.
Exemplu
borcane.in
4
2 2 2 2
borcane.out
1 2 4
2 3 4
1 3 4
Explicație
Iniţial, sunt borcane care conţin bomboane. O posibilă soluţie este:
- se ia câte o bomboană din borcanele şi şi se pun în borcanul :
- se ia câte o bomboană din borcanele şi şi se pun în borcanul :
- se ia câte o bomboană din borcanele şi şi se pun în borcanul :
În final toate cele bomboane se vor găsi în borcanul