Specificul insulelor din arhipelagul Maldive (Oceanul Indian) este faptul că toate cele insule ale sale au forma unui triunghi. Localizarea acestor insule foloseşte coordonatele carteziene ale celor trei vârfuri.
Administrația acestor insule dorește să instaleze un dispozitiv de emisie-radio-recepţie pe apă sau pe o insulă, într-un punct având coordonate numere naturale , ce transmite semnale numai pe direcții orizontale și verticale concomitent, cu următoarele proprietăţi:
- notând cu numărul de insule la care ajunge semnalul pe orizontală și cu numărul de insule la care ajunge semnalul pe verticală, suma trebuie să fie maximă;
- dacă există mai multe puncte cu proprietatea anterioară, atunci se va alege punctul cel mai mic în ordine lexicografică.
Cerinţă
Să se scrie un program care cunoscând numărul de insule şi coordonatele carteziene ale vârfurilor acestora, determină coordonatele și cu proprietățile din enunţ.
Date de intrare
Fişierul de intrare dispozitiv.in
conţine pe prima linie numărul , cu semnificaţia de mai sus, iar pe următoarele linii se află câte şase numere reprezentând coordonatele vârfurilor insulelor .
Date de ieşire
Fişierul de ieşire dispozitiv.out
va conţine pe prima linie coordonatele și cu proprietatea din enunţ, separate printr-un spațiu.
Restricţii şi precizări
- Coordonatele vârfurilor insulelor sunt numere naturale
- Orice două insule nu au puncte comune
- Punctul de coordonate este mai mic decât punctul de coordonate , dacă sau ( și )
- Punctajele testelor din concurs au fost pierdute, așa că unele surse pot lua punctaje diferite față de cele din concurs.
Exemplu
dispozitiv.in
6
0 7 4 7 1 10
5 1 6 1 6 2
2 3 2 4 4 4
2 0 1 2 4 2
6 7 7 7 6 10
5 0 7 0 7 1
dispozitiv.out
2 1
Explicaţie
Codificăm insulele cu , iar insula va avea cordonatele vârfurilor pe linia .
Paralelele la axa și prin punctul de coordonate intersectează un număr de triunghiuri și anume: pe orizontală şi intersectează un număr de triunghiuri: pe verticală. este maxim.
Mai sunt și alte puncte cu aceeași proprietate, dar mai mari în ordine lexicografică, cum ar fi punctul de coordonate .