Pe o foaie a unui caiet de matematică sunt rânduri de pătrățele pe care Andrei le-a numerotat de sus în jos cu valori de la la . Pe fiecare rând, Andrei colorează unul sau mai multe pătrățele având la dispoziție un set de creioane de culori diferite, culori ce sunt codificate cu valori distincte de la la . Pentru fiecare rând al caietului, Andrei stabilește un număr de pătrățele alăturate ce le va colora și procedează astfel: alege un creion cu care colorează primul pătrățel (cel din stânga foii sale), apoi procedează la fel pentru al doilea pătrățel și așa mai departe până termină de colorat numărul de pătrățele stabilit de el pentru rândul respectiv (pot exista două sau mai multe pătrățele colorate la fel). Lungimea unui rând este astfel determinată de numărul tuturor pătrățelelor colorate de pe acel rând.
Cerință
Cunoscând numărul de rânduri cu pătrățele, numărul de pătrățele colorate de pe fiecare rând și culoarea fiecărui pătrățel, scrieți un program care să determine:
- si , două numere naturale, unde reprezintă lungimea maximă unui rând ce are proprietatea că oricare două pătrățele alăturate au culori diferite, iar reprezintă câte astfel de rânduri sunt pe foaie.
- Cel mai mare număr natural ce se poate forma prin lipirea tuturor cifrelor corespunzătoare culorilor de pe același rând, parcurse de la stânga la dreapta.
Date de intrare
Fișierul de intrare culori.in
conține pe prima linie două numere naturale și , unde reprezintă numărul cerinţei şi poate avea valorile sau , iar reprezintă numărul rândurilor din caiet colorate de Andrei. Pe fiecare din următoarele linii, numere naturale despărțite prin câte un spațiu. Fiecare linie corespunde unui rând al foii de caiet, în ordinea numerotării rândurilor. Primul număr de pe fiecare linie reprezintă numărul pătrățelelor colorate de Andrei pe rândul respectiv, iar apoi următoarele valori reprezintă codurile culorilor folosite pentru colorarea pătrățelelor de pe rândul respectiv, fiecare corespunzând câte unui pătrățel, în ordine, începând cu primul de pe acel rând (cel din stânga), până la ultimul de pe acel rând (cel din dreapta).
Date de ieșire
Fișierul de ieșire culori.out
va conține pe prima linie:
- pentru cerința , două numere naturale și , în această ordine și despărțite printr-un spațiu;
- pentru cerința , un singur număr natural determinat conform cerinței.
Restricții și precizări
- ;
- numărul pătrățelelor colorate de pe fiecare rând ;
- pentru rezolvarea corectă a primei cerințe se acordă de puncte, iar pentru rezolvarea corectă a celei de-a doua cerințe se acordă de puncte;
- pentru teste în valoare de puncte și , caietul nu conține două rânduri cu același număr de pătrățele colorate;
- pentru teste în valoare de de puncte și , numărul pătrățelelor de pe fiecare rând este mai mic sau egal cu .
Exemplul 1
culori.in
1 7
6 4 2 3 1 1 1
5 7 2 3 9 3
2 4 4
6 2 2 7 1 7 7
1 3
4 9 9 9 9
5 7 2 7 2 7
culori.out
5 2
Explicație
Exemplul corespunde imaginii de mai sus. Se va rezolva cerința . Rândurile , și au proprietatea din cerință. Lungimea rândului este , a rândului este , iar a rândului este , deci lungimea maximă a unui rând este și sunt rânduri de această lungime. și .
Exemplul 2
culori.in
2 7
6 4 2 3 1 1 1
5 7 2 3 9 3
2 4 4
6 2 2 7 1 7 7
1 3
4 9 9 9 9
5 7 2 7 2 7
culori.out
423111
Explicație
Se va rezolva cerința . Numerele naturale construite din cifrele fiecărui rând sunt: , , , , , și . Cel mai mare dintre ele este .