Dreptunghiul are laturile de lungimi şi , numere naturale pare.
Acest dreptunghi este desenat pe o foaie de matematică şi este descompus în pătrate de latură . Vârfurile , , şi sunt plasate în colţurile unor pătrate de latură . Se alege un punct din interiorul dreptunghiului , situat în colţul unui pătrat de latură şi se uneşte prin segmente de dreaptă cu cele patru colţuri ale dreptunghiului. Unele segmente intersectează pătrate de latură în exact două puncte distincte, altele într-un singur punct.
Numim pătrat -intersectat, un pătrat de latură intersectat de un segment în exact puncte distincte. În dreptunghiul din figura alăturată, segmentul trece prin pătrate -intersectate, segmentul trece prin pătrate -intersectate, segmentul trece prin pătrate -intersectate, iar segmentul prin .
Cerință
Se dau două numere naturale şi reprezentând lungimile laturilor dreptunghiului , un număr natural şi numere naturale . Punctul se plasează, pe rând, în toate punctele interioare dreptunghiului care sunt colţuri ale unor pătrate de latură . Pentru fiecare valoare ( ), determinaţi numărul de segmente distincte care trec prin exact pătrate -intersectate.
Date de intrare
Fişierul de intrare intersectii.in
conţine pe prima linie trei numere naturale , (reprezentând dimensiunile dreptunghiului) şi . Următoarele linii conţin câte un număr natural cu semnificaţia de mai sus.
Date de ieșire
Fişierul de ieşire intersectii.out
va conţine linii. Pe fiecare linie va fi scris numărul de segmente care trec prin exact pătrate -intersectate, obţinute după plasarea punctului în fiecare colţ al unui pătrat de latură din interiorul dreptunghiului .
Restricții și precizări
- numere naturale pare
- Punctul se alege doar în interiorul dreptunghiului
- pentru % din teste
Exemplu
intersectii.in
4 6 2
3
5
intersectii.out
12
4
Explicație
Se pot obţine segmente care trec prin exact pătrate -intersectate şi segmente care trec prin exact pătrate -intersectate.