După cum ştiţi din fabule, greieraşul ar vrea să o impresioneze cu interpretările sale artistice pe furnicuţa . În povestea noastră, se află pe un teren de formă dreptunghiulară, format din şiruri de parcele (numerotate de la la ), pe fiecare şir fiind câte parcele (numerotate de la la ). Toate parcelele au acealeaşi dimensiuni şi în fiecare parcelă se află exact o firimitură. este iniţial în parcela , pe şirul , în poziţia şi urmează un traseu bine stabilit, de pe fiecare parcelă vizitată luând firimitura aflată în aceasta.
Prima parcelă pe care o vizitează când ajunge pe un şir este considerată reper al acelui şir. După ce vizitează reperul (de pe un şir oarecare ), ea vizitează mai întâi parcele aflate în stânga reperului, apoi se întoarce la reper pe drumul pe care a venit şi vizitează în continuare parcele aflate în dreapta reperului, după care merge pe şirul următor (şirul ), reperul acestuia fiind chiar parcela alăturată celei pe care a vizitat-o ultima dată pe şirul anterior (şirul ), ca în desenul de mai jos. Pe fiecare şir procedează la fel, iar dacă la un moment dat numărul parcelelor din stânga sau dreapta reperului este mai mic decât , pe acea direcţie vizitează numai parcelele pe care le are la dispoziţie până la limita terenului.
După ce a vizitat parcele, ajunge în parcela de coordonate unde îl întâlneşte pe perseverentul , înarmat cu o colecţie de melodii de ultimă oră.
Cerinţă
Determinaţi şirul din care face parte şi numărul de ordine în şir al parcelei în care se află precum şi numărul total de firimituri, , pe care le-a adunat în total , până la întâlnirea cu .
Date de intrare
În fişierul de intrare fi.in
se află:
- pe prima linie şi (două numere naturale separate printr-un spaţiu)
- pe a doua linie şi (două numere naturale separate printr-un spaţiu)
- pe a treia linie şi (două numere naturale separate printr-un spaţiu)
Date de ieşire
În fişierul de ieşire fi.out
se vor scrie
- pe prima linie, separate printr-un spaţiu, valorile şi (numărul şirului şi parcela din cadrul şirului în care se află );
- pe a doua linie, valoarea (numărul total de firimituri adunate).
Restricţii şi precizări
Exemplul 1
fi.in
4 7
2 17
1 4
fi.out
3 6
12
Explicație
Sunt şiruri a câte parcele. se deplasează cu parcele în stânga şi în dreapta fiecărui reper, iar cele parcele parcurse sunt, în ordine: , , , , , , , , , , , , , , , , . A adunat firimituri (din parcelele subliniate mai sus).
Exemplul 2
fi.in
4 10
2 17
1 4
fi.out
1 7
7
Explicație
Sunt şiruri a câte parcele. se deplasează cu parcele în stânga şi în dreapta fiecărui reper, dar primul şir nu are suficiente parcele în stânga. Cele parcele parcurse sunt, în ordine: , , , , , , , , , . A adunat firimituri (din parcelele subliniate mai sus)