Simulation - Lot 2013 Baraj 2 Juniori | labir

This was the problem page during the contest. Access the current page here.
Time limit: 0.07s Memory limit: 64MB Input: labir.in Output: labir.out

Şoricelul Jerry este (pentru a câta oară ?) în labirint. Labirintul poate fi codificat ca o matrice cu nn linii şi mm coloane fomată din nmn \cdot m celule pătratice identice. Liniile se numerotează de la 11 la nn, iar coloanele de la 11 la mm. Labirintul este format din celule libere şi din celule ocupate de pereţii labirintului.

La momentul iniţial, Jerry se găseşte într-o anumită celulă liberă şi misiunea lui este să ajungă la destinaţie într-o altă celulă liberă precizată. Șoricelul se poate deplasa din celula curentă în oricare dintre cele patru celule cu care aceasta are în comun o latură şi nu poate ieşi în afara labirintului. Este posibil ca el să nu poată să ajungă de la poziţia iniţială la cea finală trecând doar prin celule libere. În această situație el este nevoit să sfarme peretele în anumite celule. Jerry şi-a pregătit dinamită în acest scop, pentru că nu i se pare optim să roadă peretele cu dinţii.

Cerinţă

Cunoscând dimensiunile nn şi mm ale labirintului, coordonatele celulei de plecare şi ale celulei destinaţie, precum şi coordonatele celulelor ocupate de pereţi, să se determine numărul minim de celule ocupate, pe care Jerry trebuie să le dinamiteze pentru a putea să ajungă la destinaţie.

Date de intrare

Fişierul de intrare labir.in conţine pe prima linie două numere naturale nn şi mm separate printr-un spaţiu, reprezentând numărul de linii, respectiv numărul de coloane ale matricei care codifică labirintul. Pe linia a doua se găsesc patru numere naturale xix_i, yiy_i, xfx_f, yfy_f separate prin câte un spaţiu, reprezentând poziţia de plecare, respectiv poziţia destinaţie. Pe linia a treia se găseşte un număr natural kk, reprezentând numărul de celule ocupate. Pe fiecare dintre următoarele kk linii se vor găsi câte două numere xx şi yy separate printr-un spaţiu, reprezentând linia şi coloana unei celule ocupate.

Date de ieșire

Pe prima linie a fişierului labir.out se va scrie un singur număr natural DD, reprezentând numărul minim de celule pe care Jerry trebuie să le dinamiteze pentru a ajunge la destinaţie.

Restricții și precizări

  • 2n,m5 0002 \leq n, m \leq 5 \ 000
  • 1k50 0001 \leq k \leq 50 \ 000
  • Se garantează că pentru toate testele există cel puţin n2\frac{n}{2} linii şi/sau m2\frac{m}{2} coloane formate numai din celule neocupate.
  • Pentru 30%30\% dintre teste n,m1 000n, m \leq 1 \ 000

Exemplu

labir.in

7 8
1 1 7 8
6
2 1
1 2
3 1
6 7
6 8
6 2

labir.out

1

Explicație

Celulele ocupate au fost colorate în gri. Șoricelul pleacă din celula notată cu PP și sosește în celula SS. Pentru aceasta el dinamitează celula (1,2)(1, 2) și ajunge în SS dinamitând un număr minim D=1D = 1, de celule ocupate.

Log in or sign up to be able to send submissions!