Într-un șir de numere naturale, numim secvență dsecv, o succesiune de valori situate pe poziții consecutive , , , , , cu dacă oricare două numerele alăturate din secvență au proprietatea că numărul de divizori ai lui numărul de divizori ai lui . Numărul de elemente din secvență reprezintă lungimea secvenței.
De exemplu, în șirul , , , , , , , , există secvențe dsecv de lungime : ; și .
Cerință
Fiind dat numărul natural reprezentând numărul cerinței, un număr natural și apoi un șir de numere naturale nenule cu maxim cifre fiecare, scrieți un program care rezolvă următoarele cerințe:
- Dacă , dintre toate valorile din șir care au număr maxim de divizori, se vor determina valoarea minimă și valoarea maximă.
- Dacă , se va determina numărul de secvențe dsecv de lungime maximă din șir și lungimea maximă a unei astfel de secvențe.
Date de intrare
Fişierul de intrare dsecv.in
conţine pe prima linie numărul reprezentând cerința ( sau ) și numărul natural , iar pe a doua linie un șir de numere naturale, valorile de pe aceeași linie fiind separate prin câte un spațiu.
Date de ieșire
Dacă cerința , atunci pe prima linie a fişierului de ieşire dsecv.out
, se vor determina dintre toate valorile din șir care au număr maxim de divizori, valoarea minimă și valoarea maximă; acestea se vor scrie pe o linie, în ordine crescătoare, separate prin câte un spațiu.
Dacă cerința , atunci pe prima linie a fişierului de ieşire dsecv.out
se vor scrie separate prin câte un spațiu, două numere naturale, reprezentând numărul de secvențe dsecv de lungime maximă din șir și lungimea maximă a unei astfel de secvențe.
Restricții și precizări
- ;
- ;
- ;
- Pentru de puncte cerința va fi ;
- Pentru de puncte cerința va fi ;
- puncte se acordă din oficiu.
Exemplul 1
dsecv.in
1 10
13 20 24 3 12 100 120 2 432 18
dsecv.out
432 432
Explicație
Numărul are cei mai multi divizori (este și minim și maxim)
Exemplul 2
dsecv.in
2 10
13 20 24 3 12 100 120 2 432 18
dsecv.out
1 4
Explicație
Șirul conține secvență dsecv de lungime . .