Nicuşor trebuie să aibă grijă, pe perioada vacanţei, de cei peşti aflaţi în acvariile de la Muzeul de Ştiinţe ale Naturii din Constanţa. Peştii sunt numerotaţi cu numerele distincte de la la şi sunt asezaţi în acvarii identice, câte un peştişor în câte un acvariu. Iniţial, peştişorul numerotat cu numărul stă în acvariul etichetat cu numărul , peştişorul numerotat cu numărul stă în acvariul etichetat cu numărul , , peştişorul numerotat cu numărul stă în acvariul etichetat cu numărul . Cele acvarii sunt aşezate unul lângă altul, în ordinea crescătoare a etichetelor. Cele acvarii formează o grupă.
Pentru ca peştii să se dezvolte frumos şi să nu se plictisească, ei trebuie reaşezaţi zilnic în acvarii. Astfel, în prima zi, Nicuşor formează două subgrupe de acvarii. În subgrupa din stânga aşează, în ordine, peştii din acvariile aflate pe poziţii impare în grupă (primul acvariu din grupă, al treilea, al cincilea etc). În subgrupa din dreapta aşează, în ordine, peştii din acvariile aflate pe poziţii pare în grupă (al doilea acvariu din grupă, al patrulea, al şaselea etc). În fiecare dintre următoarele zile, Nicuşor aplică operaţia descrisă anterior pentru fiecare subgrupă formată în ziua precedentă. Activitatea lui Nicuşor se încheie în ziua în care fiecare dintre grupe este formată din cel mult două acvarii.
Exemplu. Pentru , la finalul celei de-a treia zi, peştişorii sunt aşezaţi în grupe, conform figurii alăturate.
Cerință
Scrieţi un program care să citească două numere naturale nenule şi , n reprezentând numărul de peştişori şi reprezentând numărul unui peştişor, şi care să determine:
- numărul de zile în care Nicuşor îşi desfăşoară activitatea;
- eticheta a acvariului în care se găseşte peştişorul cu numărul la încheierea activităţii lui Nicuşor;
- prima zi, , în care în peştişorul cu numărul a ajuns în acvariul etichetat cu numărul şi nu a mai fost mutat.
Date de intrare
Fişierul de intrare pesti.in
conţine o singură linie pe care sunt scrise cele două numere naturale şi , separate printr-un spaţiu.
Date de ieșire
Fişierul de ieşire pesti.out
conţine o singură linie pe care sunt scrise cele trei numere naturale , şi (în această ordine), separate prin câte un spaţiu.
Restricții și precizări
- ;
- .
- Dacă un peşte nu este mutat deloc atunci răspunsul la a treia cerinţă este 1.
- Evaluare: dacă se răspunde corect la prima cerinţă se obţine din punctaj. Dacă se răspunde corect la primele două cerinţe se obţine din punctaj. Dacă se răspunde corect la toate cele trei cerinţe se obţine din punctaj.
Exemplu
pesti.in
9 6
pesti.out
3 7 2
Explicație
Nicuşor îşi desfăşoară activitatea timp de zile. Peştişorul cu numărul x=6 se va afla în ziua a treia în acvariul cu numărul şi ajunge în acest acvariu în ziua .