„Cum te-ai dus, așa te-ntorci!”
vechi proverb oltenesc
Zona Gorjului este formată din orașe, legate între ele prin drumuri unidirecționale. Drumurile sunt de două tipuri: (reprezentate prin ) și (reprezentate prin ). Nea Mărin pleacă dintr-un oraș și vrea să își alcătuiască un traseu cu următoarele proprietăți:
- Traseul începe și se termină în același oraș.
- La fiecare pas Nea Mărin se plimbă pe unul din drumurile ce au orașul actual ca sursă, respectând sensul lui de mers. Astfel el ajunge în orașul destinație al drumului, de unde procesul se reia la următorul pas.
- Pentru a nu se plictisi, peisajul trebuie să NU fie unul monoton. El consideră peisajul de pe traseu ca fiind monoton dacă traseul trece consecutiv prin două sau prin două .
- De asemenea, peisajul trebuie să fie echilibrat, în sensul că numărul total de drumuri parcurse din fiecare tip trebuie să fie egal.
Voi, programatori renumiți, sunteți acum puși în impas – va trebui să determinați din ce orașe de început poate Nea Mărin să își alcătuiască un traseu cu proprietățile descrise anterior.
Cerința
Date fiind cele orașe din Zona Gorjului, numerotate de la la , și cele drumuri ce leagă orașele, fiecare fiind specificat prin cele două orașe pe care le leagă (adică sursa și destinația drumului) și prin tipul drumului, determinați din care orașe ar putea începe Nea Marin un traseu echilibrat și nemonoton, conform descrierii de mai sus.
Date de intrare
Pe prima linie se citesc de la tastatură numerele naturale și , separate printr-un spațiu.
Pe următoarele linii urmează câte un triplet de numere naturale , cu numere separate prin spatii și cu semnificația că există un drum ce leagă orașele și , al cărui tip este ( pentru poteci, pentru drumuri naționale).
Date de ieșire
Pe singura linie se va afișa un șir format din cifre binare. A -a cifra pentru fiind dacă și numai dacă Nea Marin își poate alcătui un traseu echilibrat și nemonoton care pleacă din orașul , de tipul celui descris în enunț. Altfel, cifra va fi . Cifrele se vor afișa fără spații între ele!
Restricții și precizări
- Este posibil ca unele dintre cele drumuri să aibă , așa cum numai într-un sistem de drumuri oltenesc mai vezi. De asemenea, pentru unele perechi este posibil să fie mai multe drumuri .
- Observați că traseul lui Nea Mărin poate trece de mai multe ori prin același nod (vezi exemple).
Subtask 1 (15 puncte)
Subtask 2 (17 puncte)
Subtask 3 (19 puncte)
- Se garantează că pentru oricare 51 de orașe distincte alese dintre cele N, există printre acestea două orașe a și b, cu proprietatea următoare: dacă există un traseu de la a la b (indiferent de tipul de drumuri care îl compun) atunci nu exista un traseu de la b la a.
Subtask 4 (20 puncte)
- Sunt exact drumuri naționale, acestea fiind și .
Subtask 5 (29 puncte)
- Fără restricții suplimentare.
Exemple
stdin
3 3
1 2 0
2 3 1
3 1 1
stdout
000
Explicații
Exista un singur traseu . Indiferent din ce oraș ar începe Nea Marin traseul, acesta nu ar fi echilibrat, fiind format din doua drumuri naționale și o poteca.
stdin
2 3
1 2 0
2 1 1
2 2 1
stdout
11
Explicații
Nea Marin poate parcurge traseul , care este atât echilibrat, cât și nemonoton, indiferent dacă este început din orașul sau din orașul .
stdin
7 9
1 2 0
2 6 1
4 2 1
6 4 0
2 3 0
5 3 1
3 5 1
2 7 0
7 1 1
stdout
1101011
Explicații
Nea Marin poate parcurge traseul , care este atât echilibrat, cât și nemonoton. Astfel, pentru orașele și , la pozițiile corespunzătoare se va tipări valoarea . Pentru orașele și se observă că răspunsul este , deoarece nu exista poteci ce le au ca sursa.