Cerință
Rețeaua de căi ferate dintr-o țară are forma unui arbore. Nodurile sunt orașe ale țării, iar muchiile reprezintă perechi de orașe între care există o linie ferată. Fiecare muchie are o lungime dată în kilometri.
Nodul este capitala țării. La un moment dat, din două orașe date pleacă simultan trenuri către capitală, pe drumul cel mai scurt (drumul elementar unic în arbore între nodul de unde pleacă trenul și nodul ). Fiecare tren are o viteză exprimată în kilometri, iar trenurile au viteze diferite.
Trenurile vor trece prin gări fără staționari.
Este o problemă dacă cele două trenuri ajung să se intersecteze într-un moment pe una dintre muchii, trenul mai lent fiind depășit de trenul mai rapid. În acest caz, între capetele muchiei respective ar trebui construită o linie ferată suplimentară. Vrem să identificăm aceste cazuri. De reținut că dacă traseele a două trenuri ajung să se intersecteze fix într-un oraș, nu este nevoie să se construiască ceva suplimentar (în orașe sunt gări care au mai multe linii de rezervă).
Dată fiind structura arborelui, trebuie să răspundem la mai multe interogări de tipul descris mai sus. În cazul în care la o interogare ar trebui construită o linie ferată suplimentară, trebuie să indicăm și muchia unde traseele trenurilor se intersectează.
Date de intrare
Fișierul trenuri.in
conține pe prima linie numărul de orașe din țară, notat . Pe următoarele linii se află câte o muchie descrisă prin valori, respectiv: extremitățile ei (numere de la la ) și lungimea sa în kilometri (număr natural pozitiv). Pe linia următoare se află valoarea , reprezentând numărul de interogări. Pe fiecare din următoarele linii este descrisă o interogare prin 4 valori: , , , , respectiv: orașul din care pleacă primul tren, viteza primului tren, orașul din care pleacă al doilea tren, viteza celui de-al doilea tren.
Date de ieșire
Fișierul trenuri.out
va conține linii, câte una pentru fiecare interogare, în ordinea în care acestea apar în fișierul de intrare. Dacă trenurile corespunzătoare unei interogări nu se intersectează strict pe o muchie, pe linia corespunzătoare se va scrie doar valoarea . În cazul în care trenurile se intersectează strict pe o muchie, pe linia respectivă se va scrie și nodurile care descriu muchia pe care se intersectează, în ordine crescătoare.
Restricții și precizări
- ;
- ;
- Pentru din teste, și ;
- Lungimile muchiilor și vitezele trenurilor sunt numere naturale pozitive ;
- Pentru orice interogare:
- ;
- .
- Interogările sunt independente;
- Pentru de puncte și ;
- Pentru de puncte dintre acestea, arborele este "linie".
Exemplu
trenuri.in
6
1 2 6
2 3 2
2 4 2
2 5 5
4 6 40
3
3 2 4 1
3 2 5 4
4 1 5 4
trenuri.out
0
1 1 2
0
Explicație
Trenurile și nu se vor întâlni. De exemplu trenul după o oră este în orașul , iar trenul este atunci la jumătatea muchiei dintre orașele și . În plus, trenul merge mai încet ca .
Trenurile și se întâlnesc pe muchia . Trenul depășește trenul la un moment dat strict pe această muchie.
Trenurile și nu se întâlnesc (trenul ajunge în orașul după ore iar trenul este deja trecut, în acel moment, de orașul , mergând spre și cu o viteză mai mare.