Notăm cu , o secvență de numere naturale nenule , cu .
Considerăm că secvența include secvența dacă are loc relația .
Se dau secvențe speciale de forma și apoi secvențe de interogare . Orice secvență care include cel puțin o secvență specială va fi numită secvență super-specială. Numărul de secvențe super-speciale pe care o secvență le include va fi denumit capacitatea secvenței .
Cerință
Pentru fiecare secvență de interogare, să se determine capacitatea sa.
Date de intrare
Fișierul de intrare secvente.in
conține pe prima linie numărul natural , reprezentând numărul de secvențe speciale. Pe următoarele linii se află câte două numere naturale nenule și , separate printr-un spațiu, reprezentând secvențele speciale.
Pe linia se află numărul natural , reprezentând numărul de secvențe de interogare, iar pe următoarele linii se află câte două numere naturale nenule și , separate printr-un spațiu, reprezentând secvențele de interogare.
Date de ieșire
Fișierul de ieșire secvente.out
va conține linii. Pe cea de a -a linie din fișier se va scrie un singur număr natural, reprezentând capacitatea celei de a -a secvențe de interogare, în ordinea din fișierul de intrare.
Restricții și precizări
- Pentru teste în valoare de de puncte,
- Pentru teste în valoare de de puncte,
Exemplul 1
secvente.in
2
2 4
3 3
3
2 4
1 5
2 5
secvente.out
4
9
6
Explicație
Secvența de interogare conține secvențele super-speciale , , și . Se observă că nu este o secvență super-specială deoarece nu include pe niciuna dintre cele două secvențe speciale ( și ).
Secvența de interogare conține secvențele super-speciale , , , , , , , și .
Secvența de interogare conține secvențele super-speciale , , , , și .